KML lyhyesti

Keravan Mieslaulajat ry on perustettu vuonna 1928. Kuoro toimii aktiivisesti ja yhteistyöhakuisesti Keski-Uudellamaalla, mutta ylläpitää myös kansainvälisiä yhteyksiä. Konserttimatkat ja kuorovierailut ovat suuntautuneet viimeksi Islantiin, Yhdysvaltoihin ja Viroon. Venäjä on vuorossa vuonna 2021.

Pääkuorossa on 45 laulajaa, joista selvä enemmistö on suorittanut Suomen Mieskuoroliiton perusmerkin tai sitä vaativamman laulajamerkin. Seniorikuoroon kuuluu toistakymmentä iäkkäämpää mutta edelleen taitavaa laulajaa. 

Kuoron taiteellinen johtaja on musiikkineuvos Teppo Salakka (klarinetisti, pianisti,  säveltäjä-sovittaja). Hän on kehittänyt kuoron sointia jo 20 vuoden ajan ja tuottanut muidenkin mieskuorojen käyttöön lukuisia sovituksia. Avustavana johtajana toimii Jyrki Nummela.

Perinteisen, kansallisromanttisen ja uudemman mieskuoromusiikin lisäksi ohjelmassamme on laulelmia, viihdettä ja gospel-musiikkia. Kannustamme  jäseniämme harjoittelemaan kvartettilaulua ja tarjoamme pienryhmille esiintymismahdollisuuksia konserteissa ja erilaisissa tapahtumissa. Tuemme kuorolaisten osallistumista Mieskuoroliiton koulutuksiin.

Keravan Mieslaulajat on Sulasolin, Suomen Mieskuoroliiton ja Sulasolin Uudenmaan piirin jäsen.


Keravan Mieslaulajien marssin "Terve, Lauluveikko!" on sanoittanut ja säveltänyt vuonna 1938 kuorossa tuolloin laulanut Yrjö Harjanne. Alla on kuoron 60-vuotishistoriikista lainattu ote marssista ja sen tekijästä.