Konserttihistoriaa

Kuoro teki 2.-23.9.2018 konsertti- ja kulttuurimatkan Viron Keilaan, joka on Keravan ystävyyskaupunki. Emäntäkuorona toimi sikäläinen Keila Segakoor johtajinaan Anu Matteus ja Arvo Pihlamets. Kuoroilla oli yhteiskonsertti Keilan musiikkikoulun akustiikaltaan loistavassa salissa. Keravan Mieslaulajat myös avusti messussa keskiaikaisessa Keilan Mikaelinkirkossa.

Keravan Mieslaulajat juhlisti maamme 100-vuotista itsenäisyyttä Suomen Yhdysvaltain-lähetystön kutsumana Washington D.C.:ssä 30.11.-9.12.2017 Matkassa oli 35 kuorolaisen ja puolison joukko. Perillä oli erilaisia esiintymisiä sekä juhlavissa puitteissa että kauppakeskuksissa. Kuoro esiintyi Dullesin lentokentällä "Flash mob" -tapahtumassa, josta suurlähetystön tuottama video on nähtävissä linkistä: https://www.facebook.com/FinnishEmbassyWashingtonDC/videos/1978549428827299/

Toukokuussa 2016 Pohjoismaiden ja Baltian mieskuorofestivaali pidettiin Reykjavikin upeassa Harpa-musiikkitalossa. Se vastaa Helsingin musiikkitaloa ja on arkkitehtuuriltaan varsin poikkeuksellinen.

KML esiintyi Harpassa puolen tunnin ohjelmallaan etnisessä konsertissa ja esitti räväköitä suomalaisia mieskuorolauluja juomalauluista löylyloitsuihin. Varsinaisessa omassa konsertissaan kuoro esitti pääosin perusmerkki- ja taitomerkkilauluja sekä luonnollisesti myös Sibeliuksen kuoromusiikkia ja Finlandian. Kuoro sai samalla hyvää taidollista vertailukohtaa muihin kuoroihin nähden.

Festivaali päättyi tuhannen miehen suurkuoron konserttiin ja gaalaan. Suurkuorossa oli kuuden maan laulajia ja laulut olivat yhtä monesta maasta. Finlandia suomen kielellä kaikui komeasti ja uskomattoman hyvin muiden maiden kuorot olivat opetelleet ääntämään vaikeat sanat! Gaala rakentui isäntäkuoron Karlakór Reykjavíkurin 100-vuotisen taipaleen ympärille, mutta osansa saivat myös muut kuorot. Tilaisuudessa julkistettiin seuraavan festivaalin isäntämaa eli Suomi. Suomen Mieskuoroliitto toimii vuonna 2020 pidettävän festivaalin vastuujärjestäjänä.