Kuoron esittely

Keravan Mieslaulajat ry on perustettu vuonna 1928. Kuoro toimii aktiivisesti ja yhteistyöhakuisesti Keski-Uudellamaalla, mutta pitää yllä myös kansainvälisiä yhteyksiä. Konserttimatkat ja kuorovierailut ovat suuntautuneet viimeksi Islantiin, Yhdysvaltoihin ja Viroon. Venäjä on seuraavana vuorossa.

Pääkuorossa on yli 40 laulajaa, joista selvä enemmistö on suorittanut Suomen Mieskuoroliiton perusmerkin tai sitä vaativamman laulajamerkin. Seniorikuoroon kuuluu toistakymmentä iäkkäämpää mutta edelleen taitavaa laulajaa.

Kuoron taiteellinen johtaja on muusikko ja pedagogi Teppo Salakka (klarinetisti, pianisti,  säveltäjä-sovittaja). Hän on kehittänyt kuoron sointia jo 20 vuoden ajan ja tuottanut muidenkin mieskuorojen käyttöön lukuisia sovituksia. Avustavana johtajana toimii Jyrki Nummela.

Teemme musiikkia määrätietoisesti ja järjestelmällisesti, emme kuitenkaan kulmat kurtussa vaan iloisella otteella. Toimintaamme leimaa hurtti huumori ja lauluveljeys, joka tarjoaa elämyksiä  laulamista laajemminkin.

Perinteisen, kansallisromanttisen ja uudemman mieskuoromusiikin lisäksi ohjelmassamme on laulelmia, viihdettä ja gospel-musiikkia. Kannustamme  jäseniämme harjoittelemaan kvartettilaulua ja tarjoamme pienryhmille esiintymismahdollisuuksia konserteissa ja erilaisissa tapahtumissa. Tuemme kuorolaisten osallistumista Mieskuoroliiton koulutuksiin.

Kuoro kutsuu uusia laulajia hienon harrastuksen pariin. Tervetuloa seuraamaan harjoituksiamme Kalevan seurakuntatalossa (Ritakatu 2) tiistaisin klo 18.15 - 21. Halutessasi voit myös ilmoittautua koelauluun harjoitusten yhteydessä.