Kuoron esittely

Keravan Mieslaulajat ry on perustettu vuonna 1928. Mieskuoromme on aktiivisesti mukana keravalaisessa, keskiuusmaalaisessa, kansallisessa ja kansainvälisessä kulttuuritoiminnassa. Kuoromme edellinen puheenjohtaja Juhani Juutilainen valittiin vuonna 2018 SULASOLin Uudenmaan piirin puheenjohtajaksi.

Kansainvälinen toimintamme on laajentunut jatkuvasti konserttimatkoilla ja kuorovierailuilla mm. Ruotsiin, Unkariin, Islantiin, Yhdysvaltoihin ja Viroon.

Kuoron musiikillisena johtajana toimii  muusikko/pedagogi Teppo Salakka (klarinetisti, pianisti,  säveltäjä-sovittaja). Varajohtajamme on Jyrki Nummela ja kuoron puheenjohtaja Mauri Airila. Laulutilauksia vastaanottaa Juhani Juutilainen (p. 040 550 3576).

Toimintamme

Toiminnan runkona ovat pääkuoron tiistaiset viikkoharjoitukset (klo 18.15-21) Kalevan seurakuntatalossa. Ennen varsinaisia harjoituksia halukkailla on mahdollisuus harjoitella pienryhmissä kvartettilaulua. Seniorikuoron harjoitukset ovat samassa paikassa joka toinen maanantai. Pidämme tarpeen mukaan laululeirejä ja laulupäiviä. Harjoitukset valmistavat kuoroa syys-, joulu- ja kevätkonsertteihin ja pyydettyihin esiintymisiin.

Avustamme säännöllisesti yhteistyökumppaniamme Keravan seurakuntaa jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa.

Vapun, itsenäisyyspäivän ja veteraanipäivien juhlallisuuksissa olemme perinteisesti mukana omalla laulupanoksellamme.

Pääkuorossamme on 40 laulajaa, joista 29 on suorittanut Suomen Mieskuoroliiton jonkin laulajamerkin (tilanne 31.12.2017).

Musiikkimme

Kuoromme ohjelmisto on erittäin monipuolinen. Perinteisen, kansallisromanttisen ja uudemman mieskuoromusiikin lisäksi ohjelmassamme on laulelmia, viihdettä ja gospel-musiikkia. Kannustamme  jäseniämme kvartettilaulamiseen ja tarjoamme kvarteteille laulumahdollisuuksia konserteissa ja tilatuissa esiintymisissä. Monet esittämistämme kappaleista ovat taiteellisen johtajamme sovittamia.

Tavoitteemme

Yleistavoitteenamme on olla vireä kulttuuritoimija keskisellä Uudellamaalla. Musiikilliset, kulttuurilliset ja toiminnalliset tavoitteet päätetään vuosittain helmi - huhtikuussa pidettävässä vuosikokouksessa. Esimerkiksi keväällä 2016 osallistuimme Mozartin Requiemin esityksiin Keravalla ja Korsossa yhdessä naiskuoro NaisSoundin ja nimekkäiden solistien kanssa. Toukokuussa 2016 suuntasimme Islantiin Nordic Male Choir Festival –tapahtumaan. Samalla vierailimme Keravan ystävyyskaupungissa Reykjanesbaerissa. Vuoden 2017 puolella olemme osallistuneet Tango kiertää maailmaa –konsertteihin ja laulaneet Finlandia-laulajien osana Sibeliuksen Kullervo-sinfonian esityksissä Järvenpäässä ja Sipoossa.

Itsenäisyyspäivän 6.12.2017 aikoihin esiinnyimme Suomen suurlähetystön tilaisuuksissa Washington D.C.:ssä. Syyskuussa 2018 teimme konsertti- ja kulttuurimatkan Viron Keilaan, joka on Keravan ystävyyskaupunki.

Toivotamme kaikki mieskuorolaulusta kiinnostuneet koelauluumme. Tule tutustumaan meihin konserteissamme tai tiistaiharjoituksissamme. Yhteystietomme löytyvät valikosta.

Toiminta-ajatuksemme

”Musiikin tekemisen ilo”. Vaikka teemme määrätietoista ja järjestelmällistä työtä, ei musiikkia tehdä kulmat kurtussa, vaan iloisella otteella. Toimintaamme leimaa hurtti huumori ja lauluveljeys, joka tarjoaa paljon muutakin kuin yhteisiä lauluhetkiä.